woensdag 7 december 2022

Azoren

De Azoren zijn een vulkanische eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan waar de schitterende natuur meer dan voldoende mogelijkheden biedt voor een actieve en enerverende vakantie.

Op een afstand van 1500 kilometer van het Portugese vasteland midden in de oneindig blauwe Atlantische Oceaan liggen de Azoren, een groep van negen vulkanische eilanden welke in 1427 door de Portugezen ontdekt werden en tegenwoordig behoren tot de meest avontuurlijke reisbestemmingen van Europa. Met een ontzettend heldere lucht, groene heuvels, hoge bergtoppen, een zeer afwijkende flora en fauna en een klein maar zeer gemoedelijk platteland, zijn de Azoren de ideale locatie om de zorgen van de rest van de wereld even te vergeten en met volle teugen van je vakantie te genieten. Evenals het eiland Madeira vormen de Azoren een autonome regio binnen de Portugese republiek.

Bezienswaardigheden

Het landschap van de Azoren wordt gedomineerd door de vulkanen, welke op de meeste eilanden meer dan duizend meter boven de zee verrijzen. In het geval van Pico is de gelijknamige vulkaan met een hoogte van 2351 meter zelfs de hoogste berg van heel Portugal. De vele vulkanische meren, beboste berghellingen en felgroene weilanden met grazende schapen en geiten zorgen voor een bijzonder aangenaam landschap dat zich uitstekend leent om te voet of per mountain-bike verkend te worden. Ook activiteiten zoals paardrijden, sportvissen, zeilen, bergklimmen en quad-rijden zijn er op de Azoren in overvloed te doen. Een van de meest populaire activiteiten is tenslotte het bekijken van de walvissen die regelmatig in de wateren rond de eilandengroep te vinden zijn.

De in totaal negen eilanden van de Azoren zijn verspreid over drie groepen. De twee westelijke eilanden, Corvo en Flores, liggen tamelijk ver van de andere verwijderd en zijn doordat ze erg dunbevolkt zijn vooral geschikt voor hen die houden van een rustig en ontspannen verblijf in de natuur. De centrale groep, bestaande uit de eilanden Pico, Faial, São Jorge, Terceira en Graciosa, zijn erg interessant omdat het vrij eenvoudig is per boot van het ene eiland naar het andere te reizen, waardoor je tijdens je vakantie dus niet beperkt bent tot slechts één eiland. De oostelijke Azoren tenslotte, bestaande uit São Miguel en Santa Maria, liggen niet ver bij de centrale Azoren vandaan. São Miguel met Ponta Delgada als grootste stad is verreweg het grootste en dichtbevolktste eiland van de Azoren en is erg geschikt voor vakantiegangers die meer van cultuur en strandvakanties houden.

Bereikbaarheid

kaart Azoren Portugal

Doordat de Azoren ver van het vasteland gelegen zijn, is vliegen de enige mogelijkheid de eilanden te bereiken. Met directe vluchten naar Ponta Delgada op São Miguel, is de eilandengroep echter alsnog slechts enkele uren vanaf het Europese vasteland gelegen. Vanaf São Miguel is het vervolgens mogelijk een vlucht te boeken met de lokale vliegmaatschappij SATA Airlines naar de andere eilanden.

Praktische informatie

  • Aantal inwoners : 246.000
  • Belangrijkste stad : Ponta Delgada
  • Hoogste punt : 2351 meter
  • Aanbevolen tijdsbestek : een week

2017 Powered By Wordpress, website maintained By Mkbconnect.net